Strutiena saldžiarūgščiame padaže

(2–3 porcijos)

350 g strutienos

15 g kukurūzų miltų

druskos, pipirų, aliejaus, sviesto

Padažui

15 g kukurūzų miltų,

10 g sojos padažo,

25 g acto,

25 g cukraus,

150 g vištienos sultinio.

Garnyrui

450 g su ciberžolėmis virtų ryžių,

1–2 kiviai.

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais, pavolioti miltais ir apkepti keptuvėje su aliejumi bei sviestu. Kai mėsa paruduos, ją išimti, o keptuvėje toliau ruošti padažą. Įpilti vištienos sultinio, sojų padažo, acto, įberti cukraus. Įkaitinti. Įpilti vandenyje išleistų kukurūzų miltų, truputį pavirti. Tada į padažą sudėti ir troškinti apie 20 min. uždengtame inde. Pateikti su ilgagrūdžiais virtais ryžiais bei kivių griežinėliais.

Šaltinis: Euribija

Posted in Egzotika and tagged , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *