Skanūs ir traškūs Kri Kri agurkai

Ilgus metus maniau, kad mano ex anytos agurkėlių niekas nenukonkuruos, bet kai prieš porą metų paragavau savo dabartinio brangiausiojo kolegės padovanotų, širdis apsalo… Tas traškumas… Ir kažkoks tada dar nesuprastas skonis…

Užpernai užkonservavau porą stiklainių “pabandymui” – žiemą nenusivyliau. Pernai taip konservavome daugumą, šiemet gi, manau, pasikliausiu tik šiuo receptu.

Asociatyvi nuotrauka.

Iškart sakau, kad man, tinginei, čia darbo per daug. Tad su jais, kaip ir pernai, žaidžia mano mylimas Pauliukonis.. Bet skonis tikrai vertas pastangų..

Marinatas:
3 litrai vandens,
150 g druskos,
50 g cukraus,
150 g acto.

Į stiklainius sukišame agurkus kartu su:
vyšnių lapais
krapais
juodųjų serbentų lapais
lauro lapeliu
kvapiaisiais pipirais
česnako skiltelėmis
krieno lapu
čili pipiru
porą lapelių MELISOS (va iš kur tas švelnus paslaptingas skonis..ar, veikiau, ataskonis ir gaiva)

Užverdame vandenį su druska. Užpilame ant agurkų.
Po 5 minučių nupilame.
Į skystį supilame actą ir cukrų, užverdame, užpilame agurkus.
Po 5 minučių nupilame.
Užverdame paskutinį sykį, užpilame, užsukame dangtelius, laukiame žiemos 🙂

Ina Pauliukonienė

Posted in Raugintos ir fermentuotos daržovės and tagged , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *