Orkaitėje kepti vištų sparneliai

Reiks

1 kg nuplautų ir nusausintų sparnelių;
¼ stiklinės vandens;
3 šaukštus medaus;
6 smulkiai pjaustytas česnako skilteles;
1 šaukštą svogūno miltelių;
1 a.š. druskos
1 a.š. maltų pipirų
1 a.š. cukraus (galima ir rudojo);
druskos ir pipirų sparnelių ištrynimui.

Paruošimas

Sparnelius supjaustykite į tris dalis ir ta ploniausioji sparnelio dalis nebus reikalinga, palikite tik po dvi sultingiausias sparnelių dalis.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, o į skardą įtieskite kepimo popierių. Sparnelius pasūdykite, paskaninkite maltais pipirais ir tvarkingai sudėkite į skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 min – 1 val., priklauso, koks sparnelių apskrudimo laipsnis jums priimtiniausias.
Kol sparneliai kepa, iš likusių ingredientų gaminate padažą, kuriuo vėliau sutepsite sparnelius. Taigi, likusius ingredientus supilate į puodą ir verdate, kol pradės burbuliuoti. Tada sumažinkite ugnį ir pavirkite dar maždaug 5 minutes, kol masė sutirštės.
Keptus sparnelius sudėkite į gilesnį indą ir perliekite juos padažu, maišykite viską, kol padažas pasiskirstys tolygiai.
Skanaus!

 

Saulius Veržikauskas

Posted in Vištiena and tagged , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *