Orkaitėje kepti upėtakiai

Ko gero, tai pats paprasčiausias žuvies paruošimo būdas, nereikalaujantis nei daug prieskonių, nei kažkokių ypatingų priedų. Paprastas (tačiau neprastas) skonis, kaip ir pats paruošimas, mano galva  –  idealus.

Ko reikia?

2 upėtakių (maždaug 250  –  300 g);

2 a.š. sviesto;

2 a.š alyvuogių aliejaus;

1 citrinos;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuvalykite žuvį, pabarstykite druska bei pipirais.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir truputį patepkite riebalais. Ant popieriaus suguldykite žuvį ir perliekite ištirpintu sviestu. Aplink žuvį sudėkite citrinos griežinėlius. Kepta citrina yra puiki. Ne per daug rūgšti, netgi kažkiek ir saldi, bet kokiu atveju, reikia paragauti, ypač su keptu upėtakiu.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C , po to įkiškite skardą su žuvimi ir kepkite 15  –  20 minučių, ne ilgiau! Žinoma, kepimo laikas gali priklausyti nuo žuvies dydžio, tačiau, bet kokiu atveju, kepti reikia trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Tada susidaro graži plutelė ir vidus neišdžiūna.

Iš karto patiekite į stalą.

Skanaus!

Saulius Veržikauskas

Posted in Žuvis and tagged , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *