Keptos vištų kepenėlės ir širdutės su vaisiais

Kad pasigaminti šį makabrišką patiekalą, 7 gyviams reikėjo išplėšti širdis ir kitus vidaus organus.

Taip, ko gero, skambėtų patiekalo aprašymas, jei apie jį kalbėtų koks nors prisiekęs kitavalgis.

O juk iš tikrųjų taip ir yra: vakar turguje pirkau vidaus organus, kurie priklausė nemažam būriui vištų, o gal net ir gaidžių. Beje, šio patiekalo garnyrui, moteriškosios pusės pageidavimu, turėjau įsigyti ir kelis subrendusius ir gyvybę skleisti pasiruošusius organus, kuriuose bręsta sėkla, iš kurios ateity turi išsivystyti palikuoniai. Tai yra, dar įsigyjau kelis obuolius, slyvas ir persikus. Taip, taip, jei nežinojote – vaisiai yra augalo organai. Tai va.

Prisikrovęs krepšį įvairių organų grįžau namo ir bandžiau gaminti labai maistingą ir tikrai skanų patiekalą: troškintas – kepintas vištos kepenėles su širdimi grietinėlės padaže.

Viskas vyko taip:

Kepenėles atskyriau nuo širdžių, pastarąsias kiek susmulkinau, nes jos už kepenėles keptų daug ilgiau.

Keptuvėje įkaitinau šaukštą taukų ir sumečiau griežinėliais pjaustytą svogūną, didelį svogūną, nes šis augalo organas troškiniui priduoda ypatingai gerą skonį.

Apkepinęs svogūną (kol suminkštėjo ir pagelto), iškračiau jį į bliūdelį, o į petelnę ir vėl įdėjau šaukštą taukų ir suverčiau kepenėles su širdimis.

Tuo pačiu metu kitoje keptuvėje ant sviesto kepinau nuvalytas obuolio skilteles, slyvas be kauliukų ir persiko riekeles. Kepinau ant mažos ugnies, keptuvę uždengęs dangčiu.

Manau, kad už persiką daug skaniau būtų saldi sultinga kriaušė.

Taigi, kepenėlės su širdutėmis kiek apkepė, tad jau buvo galima suberti druską ir paskaninti maltais pipirais. Dar kiek pakepus, kai jau matėsi, jog kepenėlės gatavos, į keptuvę suverčiau svogūnus ir šliūkštelėjau šlakelį grietinėlės. Viską uždengęs dangčiu ir patroškinęs  2 – 3 minutes, petelnę nuėmiau nuo ugnies ir kroviau į lėkštes.  Beje, viename Vengrijos restorane turėjau patirties, kai žąsies kepenėles su kepintais svogūnais, patiekė su visa keptuve. Žavu ir visai patogu.

Grietinėlė nėra būtinas ingredientas, bet ji labai smagiai viską “suriša” ir gaunasi labai malonios konsistencijos ir skonio padažas.

Tai va, dar viena nebloga idėja iš serijos “o ką mes rytoj valgysim?” 🙂

WP_20150927_18_30_51_Pro

WP_20150927_18_30_55_Pro

WP_20150927_18_33_03_Pro

Jei norite trokštate būti sveiki, jei nuolat norite gauti normalaus sveiko maisto idėjų, prisijunkite prie mūsų facebook grupės “Tikras riebus maistas“!

Saulius Veržikauskas

Posted in Vištiena and tagged , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *