Kaip magnio trūkumą pupelėmis malšinau (receptas)

Susiginčyjome virtualioje erdvėje: oponentai sakė, kad geriau naudoti papildus, o aš aiškinau, kad maistą. O viskas prasidėjo nuo magnio: kažkam jo trūkumas mėšlungį iššaukė, anas feisbuke pasiskundė, pabėdavojo ir prasidėjo…

Į moralus nesileisiu. paprasčiausia, papasakosiu paprastą receptuką, kaip magnio gauti, tuo pačiu ir skaniai pavalgyti.

Šį kartą mano magnio šaltinis – ankštinės pupelės.

Taigi, paėmiau geras dvi saujas, kokius 300 – 400 g (ruošiau 2 žmonėms), galiukus nupjausčiau, pasmulkinau ir suverčiau į verdantį vandenį. Po 3 minučių nukošiau. O jau prieš tai buvau užkaitęs keptuvę, su alieju, alyvuogių! Taigi, į įkaitintą petelne suverčiau pupeles ir pradėjau jas čirškinti. Štai taip jos atrodė, vargšelės:


Pastebesni dar pamatys tokius baltus gabaliukus – čia saliero šaknis, kurios neviriau, suverčiau žalią. Bet salierą naudoti nebūtina, patiekalo esmė – ankštinės pupelės.

Viską pasūdžiau ir kepinau, kol turinys gražiai apskrudo. Tada į sceną išsiveržė prieskoniai (visi jie matosi nuotraukoje) ir smulkiai kapotas česnakas. Į įkaitintą keptuvę suverčiau saldžios ir aštrios paprikos miltelius, indišką karį ir česnakus. 

Viską gerai išmaišiau ir, kai jau pradėjo sklisti sprangūs garai (dėl aštrių prieskonių), keptuvės turinį saikingai pašlaksčiau balzamiku, matomu antroje nuotraukoje. Balzamikas labai tinka – priduoda malonų saldžiarūkštį skonį bei nuostabų aromatą.

Ir pabaigai – finalinis žingsnis: į keptuvę suverčiau prieš tai pasiruoštą mėsą. Mano atveju tai buvo virti ir susmulkinti jautienos šonkauliukai, tai yra, mėsa nuo šonkaulių. Beje, šiam patiekalui galite naudoti bet kokią jūsų pasirinktą mėsytę, na, o man skaniausia vis tik yra jautiena. Kokią minutėlę pakaitinau (juk mėsa jau buvo gatava) ir patiekalas baigtas!

O atrodė jis maždaug taip:
Rašau “atrodė”, nes jau seniai nebeliko 🙂

Prie patiekalo naudojau salotas. Ir visai nieko blogo, jei prie daržovių naudojamos daržovės: buvo tikrai labai skanu!
Štai taip aš prisivalgiau magnio. Ir jums, mieli skaitytojai, linkiu magnio ir kitų mikroelementų alkį malšinti maistu, pamatysite, kad tai labai efektyvu ir skanu 🙂

Saulius Veržikauskas

Posted in Daržovių patiekalai and tagged , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *