Briuseliniai kopūstai su kiauliena sūrio padaže

Receptas labai paprastas, o pats patiekalas tikrai labai skanus.

2 porcijoms reikės:

0.5 kg briuselinių kopūstų;
200-300 g šoninės;
2 skiltelių česnako;
100 g poro (nebūtinai);
30 g rūkytų lašinukų;
50 – 100 g fetos sūrio;
1 šaukšto balzaminio acto;
1 a.š aštrios paprikos miltelių;
Druskos pagal skonį;
Vandens.

Briuseliniai kopūstai su kiauliena sūrio padaže. Nuotrauka iš asmeninio albumo.

Užkaičiame puodą vandens, kuriame virsime briuselinius kopūstėlius, įberiame druskos. Kol vanduo dar neužvirė, smulkiai kubeliais supjaustome rūkytus lašinius, dedame į karštą keptuvę. Šoninė supjaustoma juostelėmis, plonesnėmis nei 1 cm, o pačios juostelės dar supjaustomos į maždaug 3 cm pločio gabalėlius. Kiauliena sudedama į keptuvę, kur jau gaminasi spirgučiai, ir kepama, kiekviena pusė po 3 – 4 minutes.

Tuo metu jau užvirė vanduo, tad, į puodą suverčiame nuvalytus briuselinius kopūstėlius. Sulaukiame, kol užvirs, tada verdame lygiai 6 minutes. Išvirtus kopūstėlius nusunkiame ir sukrečiame į tą pačią keptuvę, kur jau svečiuojasi šoninė ir beveik išsilydę lašinukai. Viską gerai permaišome, sudedame smulkiai pjaustytą porą ir česnaką. Pasūdome ir suberiame aštriąją papriką. Trumpai viską pakepinę, į keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą fetos sūrį ir viską vėl išmaišome. Supilame balzaminį actą, įpilame keis šaukštus vandens. Viską nuolat švelniai maišome.
Kai sūris ir vanduo pavirsta į padažą, patiekalas gatavas.

Skanaus!

Saulius Veržikauskas

Posted in Daržovių patiekalai, Kiauliena and tagged , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *